Att trivas hemma: Alexandra Nilasdotter

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag pratar vi med Alexandra Nilasdotter, keramiker bosatt i ett trähus i Stockholms skärgård. Alexandras keramik har en otrolig renhet och tingen är enkla och självklara utan att bli tråkiga. Så så fina tycker vi. Här kommer Alexandras tips! Trevlig läsning, och in och följ på instagram: @nilasdotter

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Tavlan. “Buddhas in Matrix” Av Jon Koko
Jag och min sambo hade länge trånat efter ett verk av Jon Koko och när vi flyttade till vårt första gemensamma boende i Stockholm bestämde vi oss för att slå till. Jag älskar den. “Buddhas in Matrix”. Den speglar livet och jag njuter av den varje dag. Eftersom att jag och min sambo är uppväxta i olika kulturer har vårt hem blivit en naturlig mix av Skandinavien och Asien. Liksom känslan i den här tavlan. Den passar perfekt i vårt hem.  

När trivs du bäst hemma?

När jag kan arbeta hemifrån, och det är fint väder. Då kan vi ha dörrarna öppna och inne och ute blir ett. Rummen blir ett med skogen och Skärgården. Med tallarna och sjöarna. Vi bor i ett litet trähus, där väggar, tak och golv är av furu och med 3m i takhöjd. Jag önskar att jag hade mer tid hemma, den mesta tiden spenderas i studion och därför känns det extra skönt när man har tid att bara vara hemma. Våra saker i hemmet är saker vi samlat på oss, gjorda av personer, vars hantverk vi beundrar, blandat med personliga saker från våra hem i Sverige och Taiwan. Vi försöker att inte ha så mycket “saker”, utan bara sånt som verkligen betyder något för oss eller har en funktion vi inte kan vara utan.

Vad vill du tipsa om?

Färska blommor hemma. Det är väldigt trivsamt att alltid ha en bukett blommor, i en fin vas.