Att trivas hemma: Elin Odnegård

  • Inläggsförfattare:

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att må bra hemma.

Idag pratar vi med Elin Odnegård, frilansande stylist som bor med sin familj i världens finaste lägenhet i Göteborg, om vad som får henne att trivas hemma.

 

 

elinodnegard

 

Vad är din favoritsak i hemmet?

Vi har en liggfåtölj i lejongul sammet hemma som jag är väldigt förtjust i. Den formgavs i början av 70-talet av Sam Larsson för Dux och heter Fenix. Med två små barn har jag egentligen inte överflödigt med tid över att sitta i den, men ibland på vardagskvällarna när barnen har somnat, lyckas jag och min man se ett avsnitt av någon bra serie (nu kollar vi på senaste sesongen av The Fall), och då sitter jag allra helst i denna fåtölj. Förutom att den är väldigt skön att sitta i tycker jag så mycket om färgen och hur den passar med allt det grå/beiga och de rosa, rostiga och bruna detaljerna i vårt vardagsrum.

När trivs du bäst hemma?

Jag gör om ganska ofta hemma och märker att jag trivs när jag verkligen har ansträngt mig och gjort något ordentligt från grunden. Jag har tex målat om ett flertal gånger, men det är först nu senast när vi tog tag i att riva ner all gammal strukturtapet i vardagsrummet och lät målare spackla om som jag verkligen blev nöjd. Äntligen blev väggarna helt släta och de fina listerna som nästan var övertapetserade kom fram igen. Den här gången tänkte jag också efter ordentligt med kulörval och har sett till att alla möbler och detaljer harmonierar färgmässigt med varandra. Att tänka efter och anstränga sig lite mer på det här viset tycker jag blir extra härligt både för ögat och själen.

Vad vill du tipsa om?

Rensa regelbundet bland allt du har för att undvika att samla på dig onödiga saker som ger dålig energi. Utan saker som man ogillar eller aldrig använder är det också så mycket lättare att hålla ordning. Det kan handla om omaka porslin och köksprylar, kläder, presenter man fått som inte riktigt passade ens stil, handdukar och lakan som gjort sitt, gamla anteckningsböcker från när man pluggade, vad som helst! Det är så befriande att bara ha det man verkligen behöver och tycker om!