Att trivas hemma: Hanna Nova Beatrice

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag är det formproffset tillika chefredaktören för Residence Magazine Hanna Nova Beatrice som svarar på våra frågor.

 

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Jag kan falla pladask för möbler och objekt, och köper bara något på de premisserna. Det betyder att jag har ett hem som kanske inte känns helt genomtänkt eller enhetligt ur en inredningssynpunkt, men det är ett hem jag trivs med, omgiven av sådant jag tycker mycket om. Det finns ett fint långsiktigt perspektiv på detta, inget byts ut när trender förändras, och allting får ett mervärde. Det gör också det väldigt svårt att välja en specifik sak eller möbel. Men om jag ska välja ett enda kärt objekt så blir det ett marmorbord av Nick Ross. Jag har det som ett nattygsbord, för mina böcker och ett glas vatten. Det är otroligt vackert, och en möbel som inte går att anpassa för en producent riktigt. Det skulle bli för dyrt och tungt att hantera i en större massproduktion.

Jag såg bordet första gången på Konstfacks examensutställning, och tyckte väldigt mycket om det. Något tilltalade mig. Nästa gång jag såg det var på Örnsbergsauktionen. Jag kunde inte gå på själva auktionen utan la ett bud via mail. Som någon tyvärr budade över. Då insåg jag att jag verkligen, verkligen ville ha det och gjorde en privatbeställning direkt till Nick Ross. Jag fick vänta länge, över ett halvår, men det var värt all väntan. Långt senare fick jag veta vem som köpte bordet på auktionen – när vi gjorde ett reportage hemma hos Daniel Heckscher på Note design studio.

När trivs du bäst hemma?

Jag trivs bäst hemma när det är helg, städat, med massor av tända ljus och en hög böcker bredvid mig. Det vill säga, när alla veckans åtaganden är avklarade och jag kan unna mig lyxen av att lägga mig i soffan och njuta av att läsa. Det är en stämning som smittar av sig på hela familjen, min man och barnen (4,6,10 och 15 år) som njuter av samma lugn.

Vad vill du tipsa om?

En annan favoritmöbel jag har hemma är bordet Landala av Emma Olbers för Tre sekel. Ljus furu, som är det utförandende bordet gjordes i från början, passar inte i mitt hus. Så jag kontaktade Tre sekel och frågade om de kunde göra det i rökt ek. De testade, och bordet är fantastiskt fint hemma hos mig. Under möbelmässan visade de upp bordet i rökt ek, och nu säljer de bordet i det utförandet. Vi har så enormt skickliga möbelproducenter i Sverige, som fortfarande tillverkar möbler lokalt. Vi kan dra nytta av det, och våga gå direkt till dem om vi vill ha en möbel i ett särskilt utförande. Det är en lyx.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara