Att trivas hemma: Hilda Grahnat

  • Inläggsförfattare:

hildagrahnat

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag pratar vi med grymma fotografen Hilda Grahnat, som vurmar för hemmet och vältrar sig i gröna växter. Hilda är ena halvan av den übergulliga tidningen Pet People.

Vad är din favoritsak i hemmet? 

Egentligen vill jag svara mina gröna växter (räknade just till 27 st), men de är ju inte riktigt en sak. Jag köper väldigt sällan nyproducerade grejer till hemmet. Min favoritsak är nästan alltid mitt senaste loppisfynd, så det skiftar ofta. Just nu är det en fin porträttmålning som av mycket oklar anledning kostade mindre än en kopp kaffe. Signerad Disa Jonason 1948. Jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska sätta upp på väggarna, så det här är faktiskt den enda tavla jag spikat upp.

När trivs du som bäst hemma? 

Alltid, jag älskar att vara hemma. Det bästa med mitt hem är ljuset i vardagsrummet. Jag har svårt att gå hemifrån när det är soligt, det är som ljusterapi och jag kan ligga och bada i solljuset i soffan i timmar, som en katt. Jag älskar att se hur solljuset faller olika i rummet med årstidernas skiftningar.

Vad vill du tipsa om? 

Att trärena möbler och gröna växter är väldigt enkla knep för att skapa en ombonad känsla hemma. Blanda gärna olika träslag (ja faktiskt!) och växter med olika ”struktur” och form. Om man som jag är dålig på att komma ihåg att vattna, satsa på fetbladiga och tåliga växter. Jag har ”tränat” mina växter att bara behöva vattnas en gång i veckan, jag gör det på söndagskvällar!