Att trivas hemma: Ida Lauga

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Tjoho, idag berättar Ida Lauga, inredningsstylist, om sina favoritmöbler och vad hon letar efter i fyndväg. Ida har en otrolig formkänsla och ett fantastiskt hem som man vill flytta in i. In å kika på @idalauga, och glad läsning!

 

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Allt gammalt fint Aalto vi rafsat till oss på Bukowskis och blocket genom åren. Världens smartaste, enklaste och mest flexibla möbler. Vilket geni han var! Det ändå inte så svårt att få tag på, lyxen är ju att det faktiskt finns ganska mycket. Man kan ju såklart köpa nyproducerat, men jag älskar att hitta de gamla Aalto-möblerna med lite patina på auktion eller blocket. Går in och kollar lite då och då. Vi har köksbord, soffbord, matbord och stolar, men jag är inte riktigt klar än. Bänken saknas! Sen alltid spännande att kanske hitta någon gammal färg som inte produceras längre.

 

När trivs du bäst hemma?

Så många bra stunder! Frukosten som är livsviktig för oss och som vi alltid äter tillsammans hela familjen. Vi går alltid upp extra tidigt för att absolut inte behöva stressa oss igenom den.

På vardagarna när det lämnats på föris och man kanske får tid för en dusch och en kopp kaffe under tystnad innan man börjar jobba. Och när barnen har somnat och jag och min man får ta ett glas vin på balkongen för att avrunda dagen.

Vad vill du tipsa om?

Jag skulle vilja tipsa om att göra om mer. Jag är inte så sentimental med saker, utan kan tycka att det är så himla skönt att sälja av möbler och hitta roliga saker på auktion och bara byta ut möblemanget lite då och då. Tror vi aldrig kommer bli klara med vår 55kvm lilla lägenhet, man kan alltid göra om, göra bättre, göra nytt! Och om man vågar släppa och sälja saker behöver det liksom inte ens kosta något.