Att trivas hemma: Joanna Bagge

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag pratar vi med världens coolaste kvinna – Joanna Bagge – som är inredningsstylist och har butiken Kvart i Göteborg. Joanna är inte bara expert på att skapa trivsamma miljöer, utan också hur man livsnjuter hem fredagen.

 

Vad är din favoritsak i hemmet?

Det är alla mina ​älskade ​småbord som jag flyttar runt dagligen. De står aldrig på samma plats!

​Det är ett​ Fan table från Tom Dixon, Piña table från min idol Jaime Hayon för Magis & Occasional table av Charles & Ray Eames. Och såklart pallen ’60’ från Alvar Aalto.

​Jag tar med mig nåt till köket som jag ställer datorn på när jag lagar mat, nåt ställer jag brevid badkaret när jag ska bada, alla fyra används till plockmat när det är lördagsmys, ett åker med ut på balkongen och sen tar jag med ett till sängen när jag vill somna till Svt play…

När trivs du bäst hemma?

När jag har tid att vara ledig en fredag! Då börjar jag med att få iväg barnen till skolan, sedan sätter jag på kaffe och hög musik. Plockar, städar och gör om nåt i hemmet. När jag är klar duschar jag, sticker och köper blommor + ​goda ostar. Stannar ​snabbt ​på någon av mina favoritbutiker, pratar lite, hittar oftast något till nåt kommande jobb. Sedan åker jag hem igen, sätter återigen på musik och öppnar en flaska vin oavsett vad klockan blivit.​ Jag är en livsnjutare ut i fingerspetsarna… däremot händer detta allt för sällan sedan jag öppnade Kvart.​

F​ör​r var detta ​vecko​rutin.. men jag älskar ju även att jobba så jag klagar inte 🙂

Vad vill du tipsa om?

1. Tänk efter vad du VERKLIGEN gillar och försök fixa det. ​Älskar du ljusslingor året runt, i alla rum, sätt upp det! Älskar du gula väggar men det känns omodernt, strunta i det och måla gult! Lägg en stund på att tänka ut fem saker du vill ha och kan lösa och gör en liten plan. Du kommer bli så stolt och trivas så himla bra hemma när du gjort något för dig själv!​

 

​2. Ta in lite hjälp av en inredare/ stylist. Inte innan du ska sälja utan gärna efter du har flyttat in eller när du bott på samma plats lite för länge och behöver en förändring.

En timma med en utomstående, som du tycker har god smak, gör dig inspirerad att ​få en nyförälskelse till ditt hem.