Att trivas hemma: Koffertmannen

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma. Den här veckan är det dags för världens coolaste Koffertman. Om ni inte redan varit i hans Koffertaffär i Midsommarkransen måste ni åka dit bums. Men läs om honom här första.

Här har ni Koffertmannen.

sirocco stol

Vad är din favoritsak i hemmet?

Min safaristol ”Sirocco” formgiven av Arne Norell på 60-talet. Det är en riktigt fin och funktionell stol som är bekväm och knarrig att sitta och läsa eller spela i. Jag såg en bild av en sirocco stol i ett reportage om en svensk kvinna som var storviltsjägare i Tanzania en gång för typ 10 år sedan. Jag blev helt såld på estetiken runt storviltsjägaren; troféerna, tältdukar i canvas, gamla jeepar, koffertar(!) och förstås de funktionella möblerna som kunde bäras med ut på en safari och förse jägarna med sittplatser och kanske en liten bar med gin & tonic. Jag är ju själv inte ute på safari nu för tiden, men kan ändå uppskatta en bekväm stol som inte behöver skruvas ihop utan lätt kan göras till plockepinn i jakaranda och läder. Sirocco-stolarna säljs ofta i par och springer snabbt iväg i pris på auktioner, men av en otrolig slump hittade jag en felstavad annons på Blocket med en ensam ”Siroco” för endast 1500kr. Annonsen hade dessutom legat ute länge utan en enda spekulant så jag fick den för ett ännu billigare pris.

När trivs du bäst hemma?

Jag sitter nästan aldrig i stolen, men jag tycker väldigt mycket om att sitta tillbakalutad i vår soffa och titta på den. Stunden då jag trivs som allra bäst hemma är helt klart då jag & min fru har en lång helgfrukost tillsammans. Man äter gott, dricker varmt kaffe, hinner läsa typ hela DN, barnen är lugna och snälla mot varandra och hunden har tagit sovmorgon.

Vad vill du tipsa om?

Samla alla fina objekt i ett vitrinskåp innan barnen förstör eller slarvar bort dem. Vitrinskåp har ett oförtjänt dåligt rykte och kan göras om till att passa olika miljöer med enkla och billiga medel. Om det finns ett lås på dem är det ett plus, men då barnen är små går det lika bra med att knyta fast handtagen.