Att trivas hemma: Linnea Paulsson Neppelberg

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag pratar vi med Betonggruvans grafiska formgivare Linnea Paulsson Neppelberg. Linnea gör att Betonggruvans www och alla tryckta saker är tydliga, fina och kul. Så hjälper hon er i butiken att planera hyllsystem och sånt man gör i en affär. Förutom att jobba i Betonggruvan gör Linnea den ypperliga magasinet Pet People och frilansar. Linnea är så himla klok, rolig och peppande och både som vän och kollega.

 

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Jag tycker om att ha saker på väggarna men är samtidigt lite ängslig eftersom jag tycker om tomma ytor. Men mina favoritsaker är tavlor båda två. Den ena är en illustration av @jonkoko som föreställer ett japanskt hus. Jag fick den av min man när jag fyllde 30, efter att vi varit i Japan första gången. Den får mig att längta dit. Den andra är en målning som min mamma gjort föreställande min farfar på 70-talet. Med risk för att låta lite religiös (är inte) gillar jag att han hänger i vardagsrummet och kollar in när min 2-åring Bosse härjar runt. Tyckte mycket om min farfar.

När trivs du bäst hemma?

När det är lördag kväll, min man lagar något gott som tar superlång tid, jag sitter i vårt kök, har fått ett glas rött och lite ost, bebisen sover (alltså det är trevligt även när han är vaken) och vi har vänner över. Vi lyssnar på något gött och ska äta middag i hundra år. Det är kvällssol rakt i ögonen också vill jag bestämt tro.

Vad vill du tipsa om?

Res och samla saker du tycker om. Jag tror att en del av att jag trivs i mitt hem är att jag samlat på mig saker jag tycker är fina under olika resor och sen kan sitta hemma och titta på dem och liksom tänka att jag är där. Det får en att vara hemmaräv och bortaräv på samma gång. Tycker väldigt mycket om att resa bara för att samla inspiration i huvudet inför att greja med hemmet. Här kommer tips på mina mest inspirerande resmål, åk dit vetja:

 

Chichu museum på Naoshima i Japan

Alvar Aalto house i Helsingfors

Gustavsbergs ateljéer Stockholm

Bungenäs på norra Gotland

Skissernas museum i Lund

Carl Eldhs Ateljemuseum i Stockholm

Glyptoteket i Köpenhamn

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara