Att trivas hemma: Mimmi Staaf

  • Inläggsförfattare:

mimmistaaf

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Klart vi ska börja denna intervjuserie med Mimmi Staaf. Mimmi och jag lärde känna varandra via instagram och är en av mina bästa vänner. Vi snackar varje dag om livet, inredning och företagandets med- och motgångar. Mimmi är precis som hennes fina butik både gullig och cool. Tillsammans driver vi Hantverka – workshops i traditionella hantverk. Det kan vi snacka mer om en annan gång. För nu – Mimmi Star (Jag kallar henne Mimmi Star som det stod i en japansk tidning en gång.)

Vad är din favoritsak i hemmet? 

När det gäller heminredning så är det nog vår vardagsrumsmatta. Colour Carpet från Hay, en riktigt tjock ullmatta med färgblock som mönster. Det var nog ett av de första större investeringarna vi gjorde hemma. Jag hade blivit totalkär i mattan och kunde tidigare inte tänka mig att lägga så mycket pengar på en matta? Men ville verkligen ha denna och sparade ihop. Det var och är så värt! Den knyter verkligen ihop hela rummet. Den gör att man rör sig på ett annat sätt i soffgruppen, jag sitter lika mycket på mattan och lutar mig mot soffan som uppe i soffan. I början var jag väldigt rädd att spilla på den, men nu har vi haft den i ca 4 år och äter middag vid soffbordet typ varje kväll, he he, och den har klarat sig finfint!

När trivs du som bäst hemma?

När det är nystädat, undanplockat, trevligt sällskap (min sambo, familj, vår katt eller vänner), tända ljus och gärna finns något gott att äta!Just nu i urriga november längtar jag verkligen hem till ”fredagsmyset”. Jag och min sambo brukar köra städ och mat-race när vi kommer hem från jobbet, sen tända ljus, äta god mat (jag vill gärna ha samma taco, nachotallrik, varje fredag! ha ha ha) och har varsin soffa och jäser i och kollar på tv och äter något gott godis. Riktiga svenne-bananer! Ha ha!

Vad vill du tipsa om? 

-Att textiler gör väldigt mycket för att göra ett rum mysigt.

-Låt stearinljusen flöda under vinterhalvåret.

-Färdigställ alla de där småprojekten där hemma, häng upp tavlan som står o lutar, red ut sladdhärvan och organisera upp, eller vad det nu är. Det är så tillfredställande när det är gjort! Och man undrar hur det kunde ta 2 år att sätta upp den där spiken.

-Smula en näve torkad lavendel (man kan även ta andra saker, tex vaniljsocker!) på golvet och sug upp det med dammsugaren när du ska städa, det luktar såååå gott, är helt naturligt (brukar plocka några buketter varje sommar, torka och lägga i en burk i städskåpet) och är även bra för att hålla skadedjur borta.