Att trivas hemma: Shalony van Stralendorff

  • Inläggsförfattare:

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Shalony van Stralendorff har ett sånt där instakonto man själv önskar att man hade. Hon driver designstudion Vandorff Studios och har en magisk fingertoppkänsla när det kommer till inredning. Shalony tipsar om kaffe och hållbart tänkande, två saker vi gillar skarpt här i gruvan. Trevlig läsning!

shalony

 

 

Vad är din favoritsak i hemmet? 

Objekt i vårt hem ska helst tillföra något mer än att bara vara visuellt tilltalande. Min espressomaskin är en sån sak och därmed en självklar favorit! Jag köpte den för tio år sedan när jag började jobba som barista på sidan av studierna och sedan dess har den varit min trogne tjänare. Kaffe är något som ligger mig varmt om hjärtat och något jag oftast startar dagen med. Jag blir alltid lika pirrig när någon frågar om jag vill ha en kopp kaffe, haha!

När trivs du som bäst hemma? 

Jag trivs bäst hemma när jag är fylld av inspiration, när kylen är fylld av goda råvaror och när jag har nya projekt på gång. Oftast känner jag mig som mest inspirerad när det är som ljusast och grönast ute och när det är som mest solkatter inne. Jag njuter extramycket av att vara hemma när det är nystädat, nyrensat i förrådet, balkongdörren står på glänt och jag har lediga dagar framför mig som jag kan fylla med saker som jag älskar att göra såsom att skissa, laga mat eller få sätta mina fingrar i jorden.

Vad vill du tipsa om? 

Buy less, buy better!

Jag vill uppmana fler till att bli mer medvetna konsumenter. Mitt tips är att se programserien ”Kvalitet” med Camilla Thulin som finns tillgängligt på UR Play fram till juni detta år.