Att trivas hemma: Siri Carlén

  • Inläggsförfattare:

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Dags för intervju med Siri Carlén, genialisk illustratör – konstnär – mönsterskapare osv. Kanske allra finast är hennes fönstermålningar som vi sett på olika ställen i stan. Eller barnkepsarna. Ja, denna person gör helt enkelt magiska saker. Och har ett fint hem som vi gärna vill flytta in i. Här kommer några kloka tankar om hemmet och trivsel från Siri!

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

När jag ser mig omkring här ser jag inget särskilt jag gillar mer än något annat. Allt flyter ofta ihop till en vardaglig massa. Men ibland njuter jag av varenda studsboll och saltkar, och skohögar i hallen. Ibland ser jag bara det vi aldrig gjort, måla lister tex. Jo, nu ser jag en grej som jag blir lite extra glad av, krukan som Sara Söderberg har gjort!

Jag bytte den med henne, mot ett tyg som jag målat. Hon sydde kuddar av det, till sitt hem. Älska byteshandel, känns alltid som att båda går som vinnare ur. Och så lyxigt att få ha geniers grejer hemma, speciellt eftersom vi konstnärspersoner sällan har råd att köpa av varandra.

När trivs du bäst hemma?

När alla är hemma och det kanske är helgmorgon, när det är städat. När jag har jobbat lagom och har lagom pengar och lugn, så att ledigheten känns skön. När jag inte bara ser fel och det trasiga, det som måste göras. Utan när det dricks kaffe och lyssnas på radio, då brukar allt kännas fint.

Vad vill du tipsa om?

Att inte köpa nytt. Istället laga, ta hand om och göra om det en redan har. Om jag orkar rensa, sälja, ge bort grejer är det förstås guld. Städa funkar ju alltid. Men! Finns små trix när en inte orkar allt det där också, att köpa frukt eller bara ställa saker på rad kan göra underverk. Robotdammsugare är också verkligen en bra grej!
Att uppskatta sin personliga prägel, och försöka värdera spåret av liv i ens hem, även om det ibland (oftast) är det röriga och trasiga.