Att trivas hemma: Pella Hedeby

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag med Pella Hedeby, stylist och specialist på att få inredning att kännas harmonisk och soft. Kolla in hennes instagramkonto om du är sugen på minimalism, en dröm!

Trevlig läsning!

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Svårt att bara nämna 1. Jag omger mig bara med ”favoritsaker”, av princip. Samtidigt som jag önskar att jag kunde säga att ”saker” i sig inte är viktigt eller omnämna någon liten enkel pryl som betyder allt.

Men måste nog i alla fall utnämna 1. Min John Pawson bowl, ett drömobjekt av min största stilmässiga preferens och idol som jag önskat mig i närmare halva mitt liv. Nu står den där på mitt soffbord och den kommer alltid ha en plats i mitt hem. 2. En annan större investering som jag också suktat över länge, länge. Vår högtalare A9 från Bang&Olufsen, fin form och bra ljud i ett. Den hittade helt rätt när vi till sist slog till.

Summerat så är det nog de där sakerna som jag verkligen fått drömma om och spara till som slår högst. För övrigt så har jag inte så stark anknytning till saker av rent nostalgiska skäl, för mig är det viktigt att de känns bra och tillför en harmoni. Och så gillar jag saker som är fina och har bra funktion i ett såklart. Som nr 3. Vattenkitteln av Sori Yanagi som alltid står framme på spisen. Snygg som blickfång och kokar upp tevattnet på ett par sekunder…

Alla 3, inköpta efter år av suktande. När jag insett att mitt hem inte någonsin skulle bli komplett eller kännas ”klart” utan dem. Den där känslan att man på vägen kände att jag köpte saker som skulle påminna om, eller fylla en plats. Det är något jag absolut har sagt till mig själv att sluta med. Hellre sukta och spara och verkligen känna in vad jag vill ha – för livet.

När trivs du bäst hemma?

Jag älskar tiden som är nu, den varma våren och sommarmånaderna när våra pardörrar mot altanen konstant står öppna. Känslan mellan inne och ute som suddas ut. När man jobbar i trädgården hela dagen för att sedan sitta ute till solen försvunnit bakom trädtopparna och frusen måsta dra sig inomhus och tända en brasa. Det är livsnjuteri.

Vad vill du tipsa om?

Vikten av att hitta harmoni och balans hemma. Min långa ”favoritsaker-lista” till trots så är det allra viktigaste att skapa ett lugn och en kravlös plats för livet. Genom åren har jag många gånger haft ett uppskruvat tempo och saker har fått ta för mycket plats. Genom att stilmässigt landa, och omge sig av ett fåtal saker i en sammanhållen, nedtonad färgskala och slitstarka material så blir inredningen mer långsiktig, tempot sjunker och harmonin tar plats. Ett mer handfast tips är att bara omge sig av noga utvalda detaljer och vardagssaker, de tidlösa redskapen som blir vackrare med åren och som man verkligen uppskattar om och om och om igen. Att ha ett genuint och hållbart förhållningssätt till allt, från stort till smått. När jag hade bloggen tidigare så tipsade jag om några favoritdetaljer på det temat bla a i det här inlägget:

https://stilinspiration.elledecoration.se/kitchen-ware/