Att trivas hemma: Linnéa Salmén

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Här kommer hemmatips från Linnéa Salmén, inredningsstylist och världens roligaste person. Här i gruvan tror vi att Linnéa kommer ta över världen. Ok då läser vi!

 

 

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Min favoritsak varierar. Jag möblerar ofta runt, adderar gamla vintagefynd eller målar om både möbler och prylar. I en ny installation kan ett gammalt köp få ett helt nytt utryck och plötsligt bli min favvo at the moment. Just nu är denna pryl en skulptur jag hitta för 3 år sen långt in i en secondhandbutik i Gävle. Han heter Suni och jag har ingen aning om vem det föreställer. Slog mig nu att han kanske är Gävles genom tiderna största idiot? Hoppas inte. Suni är för svag för att stå upp och ligger mest i fönstret och vilar. Tänkte att jag skulle bygga en plattform som håller upp honom men ändrade mig. Jag gillar honom som han är.

När trivs du bäst hemma?

Jag trivs som bäst hemma i sällskap av andra, men precis innan gästerna har kommit är det extra härligt. Det är städat, god stämning, vi lagar mat och tänder ljusslingor i trädgården. Sen kommer de och stökar ner allt och äter upp vår mat.

Vad vill du tipsa om?

I inredningsväg: Håll fast vid din personliga stil, våga misslyckas och sticka ut. Instagram är en magisk plattform för inspiration, men tappa inte bort dig själv i flödet av alla perfekta bilder. Inred och piffa för din egen skull, inte för en like-rakets skull. Vill du ha fåtöljer med fjärrkontroll, ja men köp det då. Lite så! Ett sista tips är programmet Husdrömmar. Lite sen på bollen men för oss renoveringstokiga är det en riktig fullträff.