Att trivas hemma: Rachel La Chenardière

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag är det dags för Rachel La Chenardière, copywriter och hemmaentusiast med tidernas finaste instagramkonto. Trevlig läsning!

 

 

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Det är nästan omöjligt att välja ut en sak, men det får bli mitt senaste auktionsköp, bronshuvudet. Det är ett porträtt av Finn Malmgren, en meteorolog som störtade med sitt luftskepp under en expedition, dog på polarisen och sen hamnade i mitt vardagsrum.

Jag budade hem det under en middag med ett par vänner. De tyckte att jag var knäpp som la så mycket pengar på det, men jag kände att jag behövde ett bronshuvud i mitt liv. Det är skevt, märkligt och fult, men jag älskar det.

Över lag så gillar jag när saker är icke-perfekta. Jag håller till exempel alltid utkik på loppisar efter saker som känns som att någon gjort dem i slöjden. Det är något väldigt fint och lite melankoliskt över det.

När trivs du bäst hemma?

Jag lider av den oturliga kombon av att jag vantrivs när det är stökigt, men är väldigt dålig på att städa. Jag är en person som behöver harmoni runt omkring mig för att må bra. Det handlar inte om att ha färre saker framme – för jag kommer alltid älska att ha mycket grejer – men mer att allt ska ha sin plats. Både jag och min sambo är stökiga av oss, och så adderar vi en tvååring och tusen legobitar på det.

Enda gången jag är bra på att städa är om jag ska ha gäster, då går jag liksom in i nån slags positiv städhets. Älskar det där lugnet före stormen, precis när golven är fria från smulor, ljusen inte brunnit ner, och allt luktar som nån kontinental rumsparfym. (En timme senare sitter folk och pratar, det ligger ugnsplåtar i vasken och man har spillt rödvin på golvet, och det är såklart också fint.) Men den där före-gästerna-kommer-känslan skulle jag vilja ha hemma varje dag.

Vad vill du tipsa om?

Jag är väldigt orädd när det kommer till att använda saker jag tycker är fina, som att duka med ömtåliga glas. Det tycker jag är bästa tipset för hemtrevnad. Det är lite läskigt med saker som inte går att ersätta om de går sönder, men det kanske är just förgängligheten som gör dem speciella.

Ett tips för möbler är att köpa saker som redan varit med om de första smärtsamma fläckarna och kantstötningarna. Sen gör det liksom inte så mycket.
När vår dotter var 6 månader kissade hon på vår vintage-dagbädd från de Sede, och det hade varit katastrof om den inte redan sett ut som att den levt ett halvt sekel. Jag föredrar det framför en ny, slät och perfekt möbel alla dagar!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara