Att trivas hemma: Klara Persson

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Möt Klara Persson, formgivare och konstnär baserad i Göteborg. Klara skapar så underbart stark och stringent form, och gör de mest underbara barnböcker du kan tänka dig. Här kommer Klaras tankar om lediga förmiddagar och vilket yrke du bör bosätta dig med. Trevlig läsning!

 

 

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Just nu är min favoritpryl klockan Analog från Hay, designad av Shane Schneck. Den mintgröna färgklicken passar perfekt in i vårt kök. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att kombinera olika färger med varandra och den här gröna nyansen är en favorit. Jag kom på mig själv med att automatiskt titta upp på köksväggarna när jag ville veta vad klockan var. Som att jag tittade efter en väggklocka fast vi inte hade någon. Därför blev jag så glad när jag nyligen fick den här i födelsedagspresent av min sambo.

När trivs du bäst hemma?

En ledig dag, när solen lyser in genom fönstren och gör solkatter på väggarna. Om jag jobbar hemma tycker jag att det är underbart med förmiddagar när tiden ligger fri framför mig och jag kan gå helt in i projektet jag håller på med. Men allra bäst är det förstås när min familj är hemma.

Vad vill du tipsa om?

Det första jag spontant kom att tänka på var: bo med en inredare! Nej, det är ju inget man direkt kan styra över. Men väldigt lyxigt för mig att vara sambo med någon som hittar fina och smarta sätt att möblera och fixa. 

Jag kan istället tipsa om några som är väldigt inspirerande när det kommer till färgval och kombinationer. Konstnären Hanna Konola, den grafiska designduon Hvass & Hannibal och Kontor Kontur som bland annat inreder för barnsjukhus.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara