Att trivas hemma: Ulrika Nihlén

  • Inläggsförfattare:

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag är det fotografen Ulrika Nihlén, som vi även känner som @billie_and_i, som berättar och tipsar. Ulrika tar inte bara vanvettigt fina bilder utan gör också världens finaste kollage, ja ni ser ju själva. In och kika på instagram, ni kommer inte bli besvikna.

 

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Det är min marmortavla från min morfar. Han hade marmorfabrik utanför Malmö på 70- talet och han gjorde denna där. Min morfar var sedan med och byggde olika fastigheter i Malmö och ett av dessa var Marmorhuset i Malmö vid Konserthuset. Denna hängde i detta trapphus till min Morfar gick bort, jag och min bror fick varsin.

När trivs du bäst hemma?

Jag hatar ju inte direkt när det är städat i köket. Trivs också när det är mycket pyssel och penslar runt omkring mig, när barnen hittar på roliga saker, typ bygger kojor och sånt. Trivs väldigt bra också när de inte bråkar om att ha samma sak. Och trivs kanske extra bra om min kille lagat en veggochili och trivs kanske max bra om det är massa koriander på toppen.

Vad vill du tipsa om?

Då vill jag passa på att slänga in ett barnrumstips när jag nu har chansen- bara för att du har barn behöver inte barnrummet vara en pastelldröm. Det finns tusentals nyanser av varje färg så ta nån du gillar och BLANDA. Ditt barn kommer inte få men för livet eller hata dig för du valde en senapsgul vägg istället för turkos eller babyrosa som alla andra, jag lovar.

Innan fula leksaker inträdde i mitt liv så tänkte jag, om jag enbart köper fina saker och inte så många så kan det väl inte bli fult hemma hur stökigt det än är. Nu känner jag det inte håller här längre men kanske tips för nån som inte har barn eller till dig som har barn som enbart gillar saker i trä (i pastellfärg?) och är ordningsamma.