Behandla dina furuhyllplan | Betonggruvan
furuhyllplan-jpg

Behandla dina furuhyllplan

 

Betonggruvan säljer furuhyllplan i fyra olika längder till Betonggruvans hyllsystem. Det går alldeles utmärkt att ha hyllplanen prick som de är, obehandlade. Träet gulnar då med tiden. Vill du ha en annan effekt kan du välja att pigmentera furun med Osmos Dekorvax och Hårdvaxolja som du köper här hos oss. Vi säljer tre olika pigment – Vit, Bark och Silverpoppel – samt en ofärgad hårdvaxolja.

Här nedan kan du läsa mer om furu, vilka verktyg du ska använda för pigmentering och annat härligt smått och gott för att dina hyllplan ska bli prick som du vill ha dem.

Tänk på när du väljer pigment att datorskärmar kan återge färger olika. Vill du vara säker på hur pigmentet ser ut så ta en titt förbi Betonggruvan där vi har prover på alla pigment på furu.

 

 

 

 

bg_smaaland

Norrländsk furu

Vi jobbar med långsamtväxande Norrländsk furu i Betonggruvan.  I tät kontakt med ett snickeri beläget mellan Sturuman och Arvidsjaur tar vi fram nya produkter.

Fura från Norrland växer långsamt och utsätts för väder och vind vilket gör att det blir tätare årsringar och därmed ett tyngre och mer kompakt trä vilket lämpar sig utmärkt för möbler. Den furu vi säljer är självklart FCS-märkt.

Riktigt trä det bästa valet man kan göra för miljön och kommande generationer, då svenskt trä i praktiken är miljöneutralt då den binder koldioxid och håller länge vilket gör att nya träd hunnit växa upp till en ny möbel. För varje träd som används, planteras i snitt två nya.

Vi säljer våra furuhyllplan helt obehandlade så att du ska kunna välja själv hur du vill behandla dem. Eller inte behandla dem alls. Tänk på att furu som inte behandlas mörknar med tiden.