Betonggruvans hyllsystem blir till

Något av det roligaste med att ha en Betonggruvan är när jag får se mina möbler bli tillverkade i en fabrik. Plus att se dem hemma hos er. Så här ser det alltså ut när hyllgavlar och Triangelbord är påväg in i lacken.

Betonggruvans-produktion

När jag gör en ny möbel brukar det börja utifrån ett behov. Just hyllsystemet började med att vi behövde en hylla att visa upp grejer i i Betonggruvans gamla butik. Den behövde vara enkelt och avskalad för att inte ta fokus från produkterna. Det behövde även kunna varieras utefter att nya produkter kom in och gamla sålde slut. Ja så skulle det ju passa i Betonggruvan också såklart. På något sätt började jag tänka på stegar och laborerade fram och tillbaka hur stegarna skulle fogas samman med varandra. Tillslut – fast avstånd mellan ”trappstegen” och stegarna skulle länkas samman med självaste hyllplanen. Då kändes den så självklar. Fem ynka stegar tillverkades och kom upp i butiken.

Hyllsystemet-det-första

Många av er frågade om det inte skulle komma i produktion. Efter något år av funderande och räknande och testande och finslipande fanns det tillslut en färdig produkt som skulle gå att producera och sälja. Det som behövdes förfinas var framförallt hur hyllplanen skulle fästas i ”trappstegen”. Och hur stabil den skulle bli om jag plockade bort benet längst intill väggen, så att det inte krockade med golvsockeln. Och en massa vändor fram och tillbaka med produktionen till Småland. I oktober 2015 kom den första stora leveransen. Den sålde slut på en gång. Vi stod där helt häpna och såklart megaglada.

 

detaljer-hyllaJag gillar att ”trappstegen” alltid är på samma avstånd. Då går det att ha olika typer av hyllplan i olika längder och även variera olika höjder på självaste stegarna. Men hyllan förblir ändå som en lugn rytm i oordningen.

https://betonggruvan.se

Här åker hyllgavlarna in i lacken Småland där de flesta av Betonggruvans möbler tillverkas. Därefter kommer de packas i våra kartonger och dundra iväg upp till Betonggruvas butik. Tjo!
produktion-hylla

SparaSpara