Happy monday! Jag startade veckan med en promenad i Hagaparken. Vilket väder alltså. Så fint! Nu river jag av på att göra listan. Ska försöka tvinga mig själv att inte sväva iväg. Svårt det där. Jag börjar med en grej så kommer på att jag bara måste testa en sak och helt plötsligt är jag 100 sidsteg bort. Samtidigt är det väl i sidstegen det nya ideérna kommer upp. Jag ni ser ju. Sidsteg igen…

Det jag skulle säga var. Glöm inte bort att det är finpris på satsborden november månad ut för att fira att det varit med i så många tidningar. 3500 kr kostar de nu. Ordinarie pris 4000 kr. Det går även bra att köpa bara ett om ni skulle vilja det. 1300 kr nu i november och 1500 kr i vanliga fall. Säga bara till om du vill ha det stora, lilla eller mitt emellan. Borden finns i färgerna grått, vitt och grönt.

Det vara det. Check på listan. 

okej. Ni som föjer mig på Instagram vet att jag har satt julglöggen idag. Råenkelt är det och gott blir det. Passa dig bara för att bjuda barn och gravid på brygden. 

I år ville jag var lite tjusig och satte därför glöggen i en Damejeanne, en sån där megastor glasflaska att brygga vin i. I receptet står det att man ska brygga i en 10-liters platshink. Det gjorde jag förra året med utmärkt resultat.

Detta är vad du ska slänga ner i din hink:

  • 5 liter svagdricka
  • 5 skivade råa potatisar
  • 1 paket bakjäst, 50g
  • 1 påse nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 bit färsk ingefära typ 5 cm
  • 1 kanelstång
  • 1 paket russin 500g
  • 2 kilo socker

Blanda allt. Täck hinken med plastfolie som du gör små hål i. Jag låter bara korken vara öppen på den megastora glasflaskan. Låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur i minst tre, men gärna sex veckor. Sen tappar du upp på rena flaskor med hjälp av en hävert. Förra året använde jag en bit trädgårdsslang som hävert. Vitsen är liksom att inte bottenslammet ska komma med så därför går det inte att hälla. Nu är det klart. Värm och njut.

Kul om ni också testar. Hör gärna av er och berätta!

Nya besökare kan jag se. Ni är ypperligt välkomna till Betonggruvan.

Ja det är ju alltså betongbord jag gör. Bland mycket annat. Det började helt enkelt att jag sa upp mig från jobbet och gjorde ett betongbord till mig själv. En kompis ville ha. Mina syskon ville ha. Sen fortsatte det. Idag är Betonggruvan mitt företag som jag jobbar i på total heltid. Det bästa och roligaste jag gjort.

Följ hemskt gärna med på Facebook eller på Instagram. Kolla in i betonggruvans Butik på internet eller kom förbi en onsdag då jag har öppet kl 16:00 – 20:00. Välkomna!

Jag säger ju det. Linneservetter är grejen och vad jag längtar efter just nu. Tänk att kurera höstensförkylningen med ingerfära och honung såhär. Kan någon bara duka upp tack!

Och hörrni tack för att ni hänger med här. Så glad blir jag. Nu bär det av för betonginköp och soptipp!

fju fju fju. En hel del beställningar av betongbord och så många besök i gruvan idag. Jag blir alldeles glad och fylld av energi. Nu gäller det att jobba på som bara den. Kul det. Men först nattsömn.