Ett bord blir till två

När man driver möbelaffär är det ju liksom väldigt härligt att se möbler när de har flyttat hem till er. Nu ska vi hem till Matilda som också jobbar här i Betonggruvan.

För flera år sedan, innan Matilda jobbade i Betonggruvan köpte hon ett rektangulärt glasbord, 150×75 cm med vitt underrede och två kvadratiska glasskivor. Då bodde hon i en lägenhet där det bordet passade fint. Men – nu har Matilda och hennes sambo flyttat till större och har plötligt plats för ett större bord med plats för fler matgäster. Och som några av er kanske vet så kan man köpa alla delar till Betonggruvans bord separat, vilket gör det enkelt att förändra ett bord. Ungefär samtidigt som Matilda flyttade släppte vi en oval furuskiva som passar till underredet 150×75 cm.  Sagt och gjort – det rektangulära bordet blev ovalt, och hela 240 cm långt, med hjälp av den nya skivan. Och hur fint blev det inte. Så härligt med ett riktigt stort bord när man har plats.

Eftersom Matildas glasbord hade två kvadratiska skivor och köket nu hade plats för ett nytt bord så köpte hon ett nytt underrede 75×75 cm och lade sen en av glasskivorna på det.

Det känns som en himla bra grej att borden går att förändra i utseende och form när man flyttar, vi gillar när möblerna får ett långt liv även om man ändrar smak och storlek på boende.