Monica Zetterlund och funkisdrömmar

Det har fallit sig så att jag måste flytta. I lördags såg jag Monica Zetterlund filmen och blev helt tagen. Jag måste flytta till funkis asap var det enda jag kunde tänka. Eller ja, jag tänkte ju på vilken fantastisk röst Edda Magnason har, vilket stort och tragiskt liv Monica Zetterlund levde och vikten av att leva fullt ut nu. Se den. Om inte annat för stilen.

Jag vill ha det precis så där mysigt hemma som slutet 50-tal. Men som alltid för den tid vi lever i nu. Ge mig hårda små soffor, gärna i grupp. Ni vet två likadana soffor eller soffa och fåtöljer samma klädsel. Dimmiga väggar i någon obstämd grå blå grön ton. Matt såklart. Ge mig trä. Men tänker mig mattare och kanske lite rundare än klassigt loppisfynd teak. Ge mig stora glasbord. Smidigt då att jag gjort ett till Betonggruvan. Ge mig matbord med duk och servettringar. Ja just det, så vill jag ha gröna växter – palmer och ormbunkar. Släng på lite speglar i olika former så är jag nöjd så.

Vad tror ni? Kan det bli nåt?

Bilderna kommer från 1. 2. 3. 4. 5.