Att trivas hemma: Emilia Ilke

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Idag är det grymma konstnären Emilia Ilke som svarar. Emilia bor i en gammal skola i Hägerstensåsen med sin familj. Hon skapar underbara kollage och har ett superfint instakonto. In å kika @emiliailke. Trevlig läsning!

Vad är din favoritsak i hemmet och hur blev den din?

Min hylla med konstböcker som jag tyvärr aldrig hinner bläddra i. Ser fram emot att läsa ikapp allt som pensionär. Som om jag skulle ha tid då…. Jag bodde ett stenkast från Uppsalas bästa torgloppis innan jag flyttade till Stockholm. Vissa lördagar tog jag först en runda vid 08 på morgonen för att sedan återvända och pruta efter lunch. Denna hylla var ett sånt eftermiddagsfynd för blott 60 kr. Hyllplanen var då skrikturkosa och den svarta metallstommen superskitig. Men jag såg potentialen i den och slog till.

När trivs du bäst hemma?

När det är så pass varmt ute att fönster och balkongdörr kan stå på vid gavel. Nått favoritprogram skvalpar på radion och mitt barn sover djupt. Får jag samtidigt pimpla lite te och jobba på någon målning ostört så mår jag som bäst. Och så ska all skit vara undanplockad och alla ytor spotless. Får panik av osorterade högar och småbarnsklibbiga möbler.

Vad vill du tipsa om?

Världens bästa mirakelsvamp från Ica. Inget du äter alltså utan en ”Fläcksuddare”. Räddare för målade väggar som fått märken på sig.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara