En sticklingshelg

13077310_10154096600024120_1139781189_n

Förra helgen hade vi Sticklingbytarhelg här i Betonggruvan och shiiit va många ni var som droppade förbi. Så kul att så många sticklingar nu fått nya hem. Flera tidningar hade skrivit om eventet så vi anade nog att det skulle komma många. Tur att vi var två som jobbade!

Reglerna är toppenkla. Man tog med sig sticklingar och bytte med varandra. Eller lämnade på sticklingbordet och tog med de man gillade. Om man inte hade några sticklingar fick man komma ändå och få med sig sticklingar hem. Det fanns så många! Det bildades som en hel botanisk trädgård. Ett extra trevligt plus med Sticklingbytarhelgen var alla samtal som uppstod om växterna , jag brukar vattna så här, den här är känslig för sol, den där växer som bara den även i skuggan – ja nu förstår hur trevligt.

Och nu till väsentligheterna. Eftersom eventet var så uppskattat så fortsätter vi. När ni har sticklingar eller behöver nya sticklingar, så kommer ni bara förbi i Betonggruvan och byter. Just nu har vi samlat de som blev kvar från helgen på ett Triangelbord. Där finns bland annat Ampellilja, Suckulenter, Palettblad, Murgröna, Aloe Vera och Novermberkaktus. Ja ni hör ju! Lova mig en sak, använd och följ #bytasticklingibetonggruvan så ser vi hur varandras sticklingar växer och kan hjälpa till och tipsa varandra om skötselråd.

Här har jag tidigare skrivit om hur man gör med sticklingar.