Görbart med Cilla Ramnek

Görbart Cilla Ramnek

 

Som den stora podlyssnare jag är blev jag utmärkt glad när jag hittade den nya podcasten Görbart om handgjort skapande.

Görbart görs av Frida Arnqvist Engström och Erika Åberg som båda är aktiva hantverkare, författare och föreläsare inom området. ”Vi har i världen av handgjort skapande saknat ett samtalsrum – där samtalet om konsten, slöjden, konsthantverket, pysslandet, görandet får ta plats.” säger Frida och Erika. Jag kan inte annat än att hålla med.

I första avsnittet intervjuas konstnären Cilla Ramnek. Grunden i Cillas konstnärskap är materialen som spänner mellan textil och pärlmosaik. Cilla har bland mycket annat kurerat utställningen ”Home Sweet Home” på Liljevalchs, utställningen ”En konstscenografi” i Eskilstuna, skrivit flertalet böcker och gjort mitt absoluta favoritgolv på café Saturnus.

Samtalet handlar till viss del, med utgångspunkt från Cillas senaste bok, ”Från ateljén” om konstnärsskap, sättet att skapa och förhållningssätt till hantverk. Cilla är en sann inspirationskälla med så kloka tankar.

Här kan du lyssna på Görbart! Jag ser fram emot fler avsnitt!