Hantverka

Mimmi och jag träffades genom Instagram för några år sedan och märkte vi att vi båda hade en bakgrund inom hantverk och textil. Så en dag gick vi loss på Svensk Hemslöjd och började hantverka tillsammans. Där föddes idén till en kväll då vi bjöd in till att göra amplar i makramé. Det blev efterfrågat som tusan och vi gjorde en kväll till, och en kväll till och en kväll till. Det var våren 2014. Tror jag.

Mimmi Staaf Möbelmakeri & Butik Vattenledningsvägen 57 126 34 Midsommarkransen Sweden +46 736 989 329 info@mimmistaaf.com http://mimmistaaf.com http://mimmistaaf.com/blogg

En dag fick vi frågan från Ikea om att göra amplar för dem. Klart vi ville det! Det resulterade i dessa amplar som ingick i kollektionen Användbar och kom våren 2016.

Under kursernas gång växte konceptet Hantverka fram. Vi vill ta tillvara på gamla hantverkstraditioner och uppdatera dem i färg och materialval till våra nutida hem.

Nästa workshop vi lade till var vävning av bonader. Det är en trekvällars kurs där man väver en bonad att hänga upp på väggen. Det kändes så trevligt att ha tre kvällar med vävning i lugn och ro och samtidigt att tid at prata med bordsgrannen. Vi brukar säga på kurserna att det viktiga med hantverk inte är resultatet utan tiden du sitter ner och gör något med händerna och kanske känner lugnet. Bonusen är att det dessutom blir något fint. Och blir det inte fint försa gången gör det ingenting. Försök släppa prestationskraven.

Det är just då,  när jag sitter och väver eller fixar med något hemma som jag trivs så väldigt bra. Tyvärr händer det lite för sällan. Det känns roligt att med dessa workshops kunna vara med och skapa nya intressen för er. Vi vill ju såklart att kurserna ska vara början på något som ni fortsätter med där hemma.

vav_1

För att kunna utvidga konceptet har vi börjat bjuda in gästlärare, mästare på sina områden. Läderhantverk med Johanna Landin som driver Myr studio och Växtpressning med Sofia Nyberg trädgårdsmästare och bloggare på Pejper.

pressvaxter2 lader_neutral

Nu kom vi på att vi borde skapa en Facebook-sida för Hantverka. Där kan vi dela bilder på alster som blir till under workshopparna, ni kan säga till om ni har garn att dela med er av, vi kan berätta när det dyker upp nya kurser och vem vet kanske träffar du nya vänner att hantverka med i gruppen.

Kul som tusan är det! Och att jag dessutom träffat en av mina bästa vänner Mimmi på detta sätt. Flott som tusan!