Lär känna keramikern Emelie Thornadtsson

emelie


Vem är du?

Emelie Thornadtsson, konsthantverkare/keramiker utbildad på Konstfack, med rötter inom inredning och mode. Som keramiker tillverkar jag vanligen tummade oglaserade bruksgods/inredningsdetaljer, med handmålat grafiskt mönster. Då jag själv älskar växter som inredning formger jag merendels vaser och krukor!

Varför just keramik?
Lerans materialegenskaper passar mig och min arbetsmetod. Den är mjuk och formbar som efter bränning blir bastant och hållbar. Med leran kan jag arbeta nära materialet med bara händerna som redskap, låta processen gå fort eller långsamt och arbeta stort eller smått.

Hur ser skapandeprocessen ut?
Min skapandeprocess varierar något från gång till gång. Ibland köper jag en växt/blomma och utgår från ett behov, ”växten behöver ett kärl”, och frambringar nya verk utifrån skaparglädjen jag finner i det! Att bara gå och titta i blomsteraffärer ger mig motivation och idéer! Ibland målar jag mönster och former innan jag går till verkstaden som jag vill gestalta.
När jag arbetar med lera ringlar och tummar jag leran för att göra verken mer levande. Det ska vara tydligt att de är handgjorda, och samtidigt blir varje alster helt unikt i sin form. Till sist handmålar jag varje mönster för sig för att förstärka varje verks karaktär!

Klicka här för att komma till Emelies instagram och här för att komma till hennes hemsida.

På Facebook hittar du mer information om Keramikmarknaden.