Lär känna keramikern Marianne Hallberg

Vi har slängt iväg tre snabba frågor till keramikern Marianne Hallberg. Hon är en av fyra keramiker som kommer att sälja sina alster i Betonggruvans lokaler helgen den 11-12 juni.
mariannehallberg
Vem är du? Marianne Hallberg, keramiker utbildad på HDK Göteborg Jag har en ateljé i Sockerbruket 33 Göteborg.

Varför just keramik? Lera är ett material som är lätt att forma och det finns så många metoder att få de uttryck som passar och det går också att kombinera med ”ritandet”. Jag tycker också fortfarande efter alla år att det är spännande att bränna och se den spröda leran bli hård och blank. Jag har alltid varit förtjust i köket, att äta, duka fram, sätta blommor i vaserna. Man kan äta soppa i åratal ur skålen, tills man tappar den i golvet, då gör man mosaik av skärvorna.

Hur ser din skapandeprocess ut? Om jag skall uttrycka mig kort, det är bara att börja och man kan ändra sig. Ofta börjar det med att jag ritar något. Jag ställer mig frågan, varför ser saker ut som de gör? Det som får igång mig är konst och konsthantverk som överraskar. Just nu har jag tittat på 200 år gamla japanska koppar dekorerade med koboltoxid, jag återanvänder mönstren på mitt sätt.

Klicka här för att komma till Mariannes instagram och här för att komma till hennes hemsida.