Lär känna trähantverkaren David Petersson

 

Vi har slängt iväg fyra snabba frågor till hantverkaren David Petersson. Han är en av fyra träkreatörer som kommer att sälja sina alster i Betonggruvans lokaler helgen den 25-26 mars.

Vem är du?

Jag heter David Petersson, är 21 år gammal, född och uppvuxen på norra delen av den avlånga ön Öland. Jag är en tänkande och dagdrömmande kille med ett stort intresse för skapande och musik gärna från 60/70 talet.

Varför just trä?

Har alltid haft en kärlek till skog och natur samt ett stort intresse för att uttrycka mig kreativt. En anledning att jag börja tälja var att jag var väldigt stressad och sliten efter gymnasiet och ville hålla på med något avkopplande. Sen utvecklades det från bara en hobby till ett företag och mitt största intresse.

Hur ser din skapandeprocess ut?

Den viktigaste delen i mitt skapande är inspiration. När jag har det börjar jag hälla upp en kopp te och försöker skissa fram en design, ibland så blir varje streck på papperet fel, men sedan kommer man till det där speciella ögonblicket då man tycker att man har hittat en form som man gillar. Sedan är det dags att börja skapa idén i trä. När jag jobbar med trä försöker jag använda så lite maskiner som möjligt, då jag tycker jag har mer kontroll med handverktyg samt att det ger ett överlägset mer levande och estetiskt resultat.  

När trivs du bäst hemma?

Är extremt beroende av min omgivning så ett trivsamt och snyggt hem är viktigt för mig. Jag är en ganska typisk ”hemmakille” så i dom flesta fall trivs jag väldigt bra hemma. Men om jag måste välja ett speciellt tillfälle så är det helt klart då hösten börjar falla in och man kryper ner i soffan med te  och gärna med lite musik i öronen.