Måla med äggoljetempera

I Betonggruvan säljer vi både bordsskivor och hyllplan i obehandlad furu för att du ska kunna välja hur du vill behandla dem.

Vi har tagit fram en färgkollektion av äggoljetempera i sex färger. Äggoljetempera är en matt och heltäckande färg tillverkad av ägg, linolja, emulision och naturliga pigment. Äggoljetempera är helt biologiskt nedbrytbar och lämnar inga skadliga restsubstanser.

Vill du ha en transparent effekt kan du välja att pigmentera furun med Osmos Dekorvax och Hårdvaxolja. Vi har valt ut tre olika pigment – Vit, Bark och Silverpoppel – samt en ofärgad hårdvaxolja.

Tänk på när du väljer pigment att datorskärmar kan återge färger olika. Vill du vara säker på hur pigmentet ser ut så ta en titt förbi Betonggruvan där vi har prover på alla färger och behandlingar.

Köp äggoljetempera

Köp äggoljetempera

Köp äggoljetempera

Köp äggoljetempera

Norrländsk furu

Vi jobbar med långsamtväxande Norrländsk furu i Betonggruvan.  I tät kontakt med ett snickeri beläget mellan Storuman och Arvidsjaur tar vi fram nya produkter.

Fura från Norrland växer långsamt och utsätts för väder och vind vilket gör att det blir tätare årsringar och därmed ett tyngre och mer kompakt trä vilket lämpar sig utmärkt för möbler. Den furu vi säljer är självklart FCS-märkt.

Riktigt trä det bästa valet man kan göra för miljön och kommande generationer, då svenskt trä i praktiken är miljöneutralt då den binder koldioxid och håller länge vilket gör att nya träd hunnit växa upp till en ny möbel. För varje träd som används, planteras i snitt två nya.

Vi säljer våra furuhyllplan och bordsskivor helt obehandlade så att du ska kunna välja själv hur du vill behandla dem. Eller inte behandla dem alls. Tänk på att furu som inte behandlas mörknar med tiden och bleknar i solen.