Vi har slutat med marmorbord

Jo, det stämmer! Betonggruvan har slutat med marmor. Så det går inte att beställa marmorskiva från oss längre.

Men var inte ledsna. Om ni vill går det utmärkt att köpa benställningar av oss och beställa marmorskiva eller vilken sten du gillar mest hos närmsta stenleverantör.

Vi har benställningar till rektangulära matbord, kvadratiska matbord och kvadratiska soffbord. Till dem säljer vi beslag. Beslagen fungerar som dekoration samt håller skivorna på plats.

Till de raktangulära borden rekommenderar vi att du beställer två kvadratiska skivor istället för en stor. Det är lättare att hantera. Tänk på att en stor och tunn marmorskiva kan spricka.

Såklart har vi andra bord, i glas och i träslaget ask. Du hittar dem här.

Benställning – Rektangulärt matbord

Benställning – Kvadratiskt matbord

Benställning – Soffbord

Beslag

Hur behandlar du marmor på bästa sätt?

Marmor är ett naturmaterial som är poröst. Varje marmorskiva är unik i sin marmorering, dock har alla skivor en sak gemensamt: de är känsliga för syror. Spiller du är det bäst att torka upp fläcken så fort du kan, jobba från utkanten av fläcken och in så att du inte sprider skadan i onödan. Det kommer inte hända någonting om några droppar vin, vinäger, ättika, citron och kolsyra ligger på skivan en liten stund, men efter ett tag kommer det att bli en fläck. Spiller du vatten kommer även det att tränga igenom materialet efter ett gäng timmar och bilda en liten vit fläck.

Läs mer information om hur du bäst behandlar marmor här.