Men äsch då. Jag som lyckats stå emot julhetsen rätt bra. Ni vet det där när man ser folk ila på stan med panik i blicken och bråka på ica hur stor Västerbottenost de ska köpa som om det betyder allt. Har försökt att stå utanför. Så skickade jag julkort på mailen och det blev nåt meckilimang och nån kunde inte öppna och blind kopia och det där ni vet. Helvete. Gick ner i betongruvan för att vattna betongbord och ser att det läcker en massa vatten från ett rör i ett av rummen. Helvete.
Då drog jag igång. Har jag köpt tillräckligt med julklappar. Borde jag inte baka mer till julfrukosten. Är alla nöjda. Ni vet när det känns som att det där är hela världen. Men totalt värdsligt och helt onödigt att oroa sig för. Det är ju bara hitta-på-grejer när man tänker på Martin Schibbye och Johan Persson som sitter fängslade i Etiopien och riskerar fängelse i 28 år. Blir alldeles tårögd av att tänka på deras arbete, hur de kämpar för pressfriheten och på deras familjer som kämpar för att få dem fria.
Om ni också börjar panika över julklappar finns det att köpa hos UNICEF eller stödja Reportar utan gränser. Rörmokaren har redan varit här och julkortet ser ni här. Nu sticker jag ut i naturen med hunden.