Microgreening

img_0003

Titt som tätt skriver jag att det roligaste med att ha en Betonggruva är ditt och datt. Att träffa människor som precis startat sitt företag och håller på att lansera en produkt som de är oerhört pepp på är verkligen en sådan grej. I våras kontaktade gänget bakom Our Greenery oss och frågade om input för deras nya produkt. Ett himla kul projekt att få se växa fram. De har tillsammans med formgivaren Tove Johnson och designbyrån Super Tuesday tagit fram Table Garden, en produkt som ska få fler att odla sin egen mat. Detta i form av Microgreens. Men hallå, vad är microgreens? Det enda jag visste var att microgreens känns så mycket framtid. Odla supersmakrika grönsaker utan jord på pytteliten yta. Wow!

Our Greenery beskriver microgreens som ”små, snabbväxande primörer som växer från frön av grönsaker och örter. De är större än groddar men mindre än baby-grönsaker och färdiga att skörda redan efter en till två veckor. Med Table Garden odlar du microgreens helt underhållsfritt, det krävs varken gröna fingrar eller mycket utrymme. Istället för jord så odlar man i agar, ett vegetabiliskt pulver som utvinns ur rödalger. Det är bara att plantera, vänta och skörda.”

Det är prick saker som Table Garden jag vill sälja i Betonggruvan. Saker som har en funktion, som gör vardagen härligare, som är producerade på ett schysst sätt och dessutom förpackade in snygg design.

Och hej! På lördag 12 november kommer Arvid och Christoffer från Our Greenery till Betonggruvan och lär oss allt om hur man odlar microgreens. Här hittar du till Facebook eventet. På plats i Betonggruvan kan du köpa Table Garden.

img_0006