Att färga ett draperi

Mitt hem fick ju äran att var med i fantstiska Lovely Life. Sedan dess har fått en hel massa frågor och beröm om mitt draperi runt sängen. Tack snälla ni!

Det är det billigaste tunnaste tyget som finns. Tunn oblekt bomull. Jag tror att det var Ohlssons tyger jag köpte det på men det finns nog att hitta lite var stans. Sen färgade jag det i maskin med vanlig textilfärg. Tänk på att sy med bomullstråd så att den också färgas av textilfärgen.

Ett tips är att proppa maskinen helt helt full så blir tyget så där flammigt och härligt. I taket är det fäst i en skena som jag måttbeställt från Hemtex för att den ska svänga runt sängen. Ja det ser man visst inte här på bilden. Men det kan vara ett anant tips. Det var det.

Tack igen bästa Lovely Life för att jag fick vara med!