Satsbord i press

En fågel viskade att Betonggruvans satsbord är med i Göteborgs Postens ypperliga hemmabilaga som kom ut i fredag. Jag har försökt haffa en GP här i Stockholm. På Statsbilioteket fick jag tillslut napp. Fredagens tidning når biblioteket på måndag. Jaha. Det är bara att vänta… Det ska bli kul att se. Har ni sett?

Satsborden är formgivna av mig och tillverkade i Västergötland. Bordsskivorna är av trådglas. Ni vet sånt där rutigt glas som man kan se i gamla dörrar. Det är liksom lite buckligt och inte helt genomskinligt. Det är samma glas som är hyllplan på soffbordet i betongsideboardet i betong eller nattduksbordet i betong. Trådglaset ligger som nersänkta i en ram i bordet. Satsbordet finns i tre färger; grått, vitt och grönt.

Borden funkar ju fint att ha bredvid en soffa eller fotölj att ställa tekoppen på eller som utspridda som soffbord. Själv har jag ett grått hemma till min rosa soffa. Om någon vill sitta på balkongen (det var ju ändå värmerekord i Skåne i veckan) funkar de även utmärkt för utomhusbruk. Passa glaset för frosten bara.