Skicklinghelg 3.0

I helgen händer det! För tredje året i rad har vi sticklingbytarhelg här i Betonggruvan. I skrivandets stund är ni 1372 personer som är intresserade och 270 personer som kommer enligt Facebook. SKOJ. Fett att vi är så många så att det blir många olika typer av sticklingar som får nya hem.

Till första sicklingeventet gjorde jag en bordsskiva med håligheter för provrören. Det blev himla gulligt när olika typer av sticklingar samlades tillsammans. Den där bordsskivan jag upphov till det här hyllplanet till hyllsystemet. Alltså håligheter för att passa med sticklingsrör. Och nu även med krokar och ljushållare. Bordskivan hänger med även i år.

Om man inte känner sig så bevandrad i sticklingsvärlden behöver man inte skämmas eller vara blyg. Man skulle kunna säga att det finns två typer av sticklingar – en som vill direkt ner i jorden och en som gillar att rota sig i vatten innan den kommer ner i jorden. Pelargoner vill komma ner i jorden på en gång, de har annars ha svårt att vänja sig vid bytet. Palettbladet däremot, den gillar att hoppa ner i vattnet innan den kommer ner i jorden. Då får den fina små rötter snabbt. Palettbladet växer dessutom dom en total galning. En mycket bra nybörjarväxt om man vill imponera. Det vill man ju.

Så sticklingsproffs eller ej, alla är välkomna!