Att trivas hemma: Svante Öquist

  • Inläggsförfattare:

I Betonggruvans mini-intervjuserie undersöker vi vad som får oss att trivas hemma.

Nästa vecka startar Stockholm Design Week. Vem passar bättre att intervjua då än Svante Öquist – chefredaktör för ELLE Decoration.

Svante kan verkligen konsten att trivas hemma. Genom instagram får vi följa med i Svantes vardag där han delar med sig av favoriter i hemmet och vad som händer bakom kulisserna av tidningsmakeriet av ELLE Decoration. Det blev ett mycket inspirerande samtal med Svante som jobbat med ELLE i snart 30 år, varit med om ”trendpolisernas granskande ögon” och menar att hemmet är scenen där livet spelas upp i realtid.

Vad är din favoritsak i hemmet?

Vi har två soffor i vardagsrummet – en lyxig och ”loungeig” italiensk designsoffa + en svensk, loppisfyndad pinnsoffa med en tagelmadrass klädd med vadmal … Det bästa av två världar och jag skulle inte kunna välja bort någon av dem!

När trivs du bäst hemma?

Alltid skulle jag vilja säga – men mest på lördagar, efter en lång frukost, när övriga familjen har åkt iväg till sin ridning och jag har ”städat bort” som min mamma kallade det – det vill säga, farit runt med dammsugaren mitt på golven –  och tvättmaskinen mullrar trivsamt i tvättstugan … Allt detta är en uppladdning inför helgmålsringningen kl 18 som jag hör i stereo från två olika kyrkor … Har inget med religiositet att göra – men jag älskar helmålsringnig! Särskilt i stereo!

Vad vill du tipsa om?

Det viktigaste av allt i ett hem är att omge sig med de saker JAG/VI tycker om –  INTE saker som sluppit igenom trendpolisernas granskande öga. Hemmet, med rekvisita från livet självt, är scenen där livet spelas upp i realtid – varför då bygga upp en scenografi med rekvisita som inte stämmer hjärtat? Att bestämma själv är helt enkelt mitt bästa trivseltips! Det är också precis det som varumärket ELLE står för – vare sig det gäller inredning mode eller mat. Kanske just därför som jag, om bara 8 månader, jobbat med ELLE i 30 år …