Utflyktstips!

Äntligen högsommar. Och vet ni, denna veckan håller vi stängt i gruvan, för att ja – vi är alla och badar denna veckan helt enkelt. Men alltså deppa inte för förutom att hänga i Betonggruvans webshop som ju så klart är öppen så kommer här ett lass med tips på vad du kan sysselsätta dig med om du är i Stockholmsområdet.

 

 

Gällnö + Gällnö vandrarhem, handelsbod, restaurang och café

Skärgårdens trevligaste ö bara knappa två timmar från Slussen eller Strandvägen. Ett stopp utanför Grinda ligger denna goa ö med gött klippbad, trevligt vandrarhem och härlig bar med somrig mat och massa mikrobryggeri-ö. Promenera över ön bort till Torsviken för bästa badet, häng under äppelträden i restaurangen och hoppa in i caféet eller sjöboden när det blir kallt och övernatta i gullig liten stuga för billig peng. Vill man inte sova över tar man bara båten hem igen i ett nafs. Hej vad härligt va!

Tyresö slott

Har du inte så många timmar på dig så satsa på slottsutflykt. Tyresö slott ligger ett stenkast från stan, nås med till exempel buss och är så sjukt fint. Titta på slottet, gå promenaden ner mot vattnet och sätt dig och luncha eller kräng en glass på lilla ön Notholmen som ligger söder om. Eller så tar du med nån du gillar och en härlig korg med allt som är gott och picknickar under ett träd. På vägen tillbaka piper du in i handelsträdgården och luktar på allt som luktar gott och köper med dig en doftpelargon eller två som du planterar på kvällen i en fin kruka. Succé.

Rosenhill

Rosenhills trädgård, café och musteri ligger ute på Ekerö och är ett härligt ställe att bara åka till för att sitta i deras fina miljö skitlänge och äta olika saker i olika omgångar. Först lunch sen fika, och sen en fika igen, ja ni fattar. Åk inte dit en måndag för då är det stängt. Ibland har de jazzmusik så det är väl lika bra att försöka tajma in det. Garanterat mysigt och familjevänligt.

 

 

Bubblare

Orkar du inte åka långt alls eller kanske vill cykla på utflykt – ta dig till världens finaste hus Konditori Lyran i Mälarhöjden och fika gott och titta på vattnet. Åk sen hem igen. Okej det var allt, pip iväg prick nu!