Vad ska jag ha för stolar?

Till ett bord behövs ju en stol, minst. Ofta får vi frågan om vilka stolar som passar till mina bord. Jag brukar svara att det är fint med något mjukt. Eftersom borden är hårda som exceltabeller tänker jag att det blir fint. Ja med mjukt menar jag inte nödvändigtvis att det behöver vara mjukt, som i mjukt att ta på. Det kan lika gärna vara mjuka former!

Här följer alltså listan på mina tre stoltips:

Miss Holly  – formgiven av Jonas Lindvall och producerad av Stolab.

Jag gillar den runda snälla formen och har två stycken hemma vid mitt glasbord. De är oerhört sköna, nästa som små fåtöljer. De är dessutom tunga, något jag gillar med möber, att de liksom står på sin plats.

Folkestolen – Børge Mogensen – den klassiska danska skolstolen.

Jo jag förstår att det här är en stol formgiven att sitta länge på i skolan. Oerhört skön. Vi har dem i studion i Betonggruvan och två stycken ute i butiken. Jag vakade länge på Lauritz och till slut blev de våra. Väl värda sin väntan. Jag gillar att även dessa är mjuka i sitt formspråk. Ett extra plus till de vackra knutna sittdynorna.

Børge MogensenBørge Mogensen stol

Den klassiska pinnstolen. 

Pinnstolen hittar du på loppis och målar i den färg du helst önskar. När du tröttnar målar du om. När jag flyttade in i min förra lägenhet stod där två helt klassiska pinnstolar i soprummet. Vilket drömhus, tänkte jag. Tyvärr var det det enda soprumsfyndet jag gjorde där. Nu har de hängt med i nästan 15 år och varit både vita, mörkgrå och mörkgröna. Nu är de ljusgrå, samma nyans som mina två Miss Holly. Och om du inte vill ge dig ut på soprumsjakt – då kan du slå till på Carls Malmstens klassiska lilla Åland.

lilla Åland

 

 

På vår Pinterest hittar du vad andra som köpt bord har valt för stolar.