Vinnarintervju: Emilia Henriksson

Vinnaren av Betonggruvans hyllsystem är Emilia Henriksson eller @emiliahenrik som hon heter på Instagram. Emilia är frilansare inom film och kommunikation. Hon är en av personerna bakom siten grrrlcollection.com, en kultursite inspirerad av nittiotalets riot grrrl-rörelse samt ladyfestfilm:kollo – ett filmkollo för tjejer i Dalarna. Hon bor i Falun tillsammans med sin bibliotekarieman Daniel samt döttrarna Tove och Agnes som får ett syskon i sommar.  

Grattis! Hur känns det? (måste ju ha en sportfråga)

Tack, det känns mycket bra, nästan overkligt. Jag har bara deltagit i en Instagram-tävling tidigare. Då ville jag vinna en Love and rockets-kalender från 1989 till min man, jag vann inte. Jag har följt Betonggruvan länge och som så många inspirerats av era fina möbler och samarbeten. När jag läste om tävligen deltog jag mest för att jag har en sådan bra historia relaterat till just hyllsystem, så jag bjussade på den. Jag trodde inte att jag skulle vinna!

 

”När vi flyttade till vår första egna lägenhet köpte vi en Billy-bokhylla som skulle fyllas med min bibliotekariemans böcker. Tråkigt nog råkade jag, med all min kraft, hoppa söder hela baksidan redan innan den var monterad eftersom jag trodde att det var skräp, den hade nämligen samma färg som papp. Måttligt roade fick vi lov att bända ut baksidan igen, spika och gaffa fast den (got to love gaffa) med förhoppningen om att böckerna skulle täcka kaoset. Nu har den följt med oss i flera år som en retsam påminnelse. Jag har länge drömt om ett hyllsystem från Betonggruvan. Jag har pingat in min man under era bilder lite då och då. Ska vi, vågar vi, har vi råd? Jag lovar att kontrollera mina inpulser denna gång”.

Vad föll du för med Betonggruvans hyllsystem?

Anledningen till att jag spanat på ert hyllsystem är att jag gillar kombinationen design och funktion. Jag älskar möjligheten att mixa material, att hyllorna är djupa och att det går att modellera dem efter behov. Jag har exempelvis länge letat snygg förvaring till våra vinylskivor, vilket har varit supersvårt. När vi monterade systemet gjorde vi en rensning av våra böcker. Högst upp fick vi plats med dubbla rader, systemet slukar verkligen böcker. Nu har vi mycket luft kvar på hyllorna och möjligheten att utöka vår samling.


När trivs du bäst hemma?

Jag trivs bäst när hela familjen är ledig och när vi inte har allt för många saker inplanerade. Min favoritsysselsättning är att ”greja” hemma: Göra halsband, skriva ett blogginlägg, upptäcka ny musik, kolla serier osv. I vuxen ålder har jag insett att jag är en extrovert introvert person. Det är hemma jag fyller på med energi för att orka med dessa kontraster.


Vad vill du tipsa om?

Eftersom att jag konsumerar en hel del populärkultur tipsar jag om följande:   FILM: Sameblod
SERIER: Better Things, Halt and catch fire och Transparent 
MUSIK: PINS – Girls Like Us
PEPP: Musikern Canan Rosén (Twin Pigs, Attention Span. Tidigare: Tiger Bell, Fare You Well och Satirnine) driver just nu en crowdfunding-kampanj för att kunna samla några av Sveriges riot grrrls och spela in en skiva under en helg i höst. Hon kallar projektet Riot grrrl sessions och ni kan kolla in det här: https://igg.me/at/riotgrrrlsessions/   Mig hittar ni här: @emiliahenrik @grrrlcollection

Hej Falun! Ni vet väl att ni hittar Betonggruvans hyllsystem hos grymma butik Ting.